"Jointpoint"

- et samarbejde mellem Dalum Bibliotek, Odense Aftenskole og Fletvaerket.dk

Vi har arbejdet med opførelsen af JointPoint i januar 2017 sammen med elever fra folkeskolen og forbipasserende. JointPoint er et åbent shelter, bygget og flettet af grene, unik og skæv som livet selv. Teknisk er det bygget efter inspiration fra væverfuglen og det afrikanske kontinent., hvor Food Joint er sted man mødes og spiser – heraf titlen JointPoint – et sted at mødes!
Det tekniske udgangspunkt i væverfuglens redebyggeri er symbol for udklækning af nyt liv, som vi sædvanligvis forbinder med håb og drømme. Lige nu risikerer mange mennesker verden over deres liv i håb om at bygge en rede og skabe en bedre fremtid et andet sted I verden end der, hvor krig, korruption og fattigdom hærger hverdagen.

JointPoint kan ses foran Dalum Bibliotek de næste 3 måneder 
og børnenes reder indtil 28.februar.

Tak for hjælpen fra de forbipasserende 
og eleverne fra:  3.a Skt. Klemensskolen, 4.a Dalumskolen og 5.d Tingløkkeskolen.


Støttet af 

Udkom d. 18.november 2017  på Fletvaerket.dk 
ISBN 978-87-996081-2-6
Pris 100,-kr
Støttet af CISU - Civilsamfund i Udvikling og Oplysningsforbundet FORA
Se med på OdenseSerRødt
Bogen er spiret ud af FORAs DANIDA udviklingsprojekt ” Support for Vulnerable Women, Children and Youth in Northern Uganda”, som jeg har været en del af siden 2009. Bogen handler om kvindeliv og madkultur, som vi møder det i Uganda i dag. 
Bogen er et indspark til vores madkultur, der gennem de sidste årtier er blevet et stadig mere populært interessefelt i Danmark; lokale råvarer, det enkle nordiske køkken og mad med personlige fortællinger. Tilberedning af maden er kvindernes suveræne kompetencefelt i Uganda. Det er her, vi i denne bog møder kvinderne, og det er gennem arbejdet i det ugandiske køkken, at vi får fortællinger om og bliver klogere på kvinders livsvilkår i et udviklingsland, der helt op gennem 00érne plaget af borgerkrig igennem mere end fire årtier, og vi hører om deres drømme og håb for fremtiden.
Bogen er bygget op i kapitler, der hver indeholder et portræt af en kvinde efterfulgt af en ret med en konkret madopskrift eller en generel omtale af temaer som frugt, kød eller drikkevarer. Madopskrifterne er alle vegetariske.