Skulpturprojekter


FUGLEBO - land art i Alingsås, Sverige

Kulturföreningen Tornet

by Jan Johansen & Jette Mellgren




REDELIGHEDER
Thomas B. Thriges Gade, Odense
Reder som symbol for udklækning af nyt liv. Til livet i rederne er knyttet ventetid, håb og drømme for en ny fremtid - akkurat som til tilblivelsen af Odenses ny bydel:)




Et projekt støttet af


FLYGTIGHED - en skulpturudstilling i herregårdshaver


Se og hør
Åbningsindslag udført af elever fra Lollands Produktionsskole:





HYTTEBY
I Elmelundskoven er fem grenhytter  vokset frem. De er blevet til i et samarbejde med fre studerende fra Odense Pædagogseminarium: Emil Zink, Peter Madsen, Rune Johansen og Elsebet Egholm.
Se med her: https://www.youtube.com/watch?v=dtfwzP0HQ_g





STICKOWN – Fra Gade til By


En grøn facade som vision for en levende og bæredygtig byudvikling
Et kvart hundrede meter spektakulært fletværk vokset ud af træpladerne rundt om byggepladsen ved Thomas B. Thriges Gade.
En overraskende samling huse flettet af pil- og poppelgrene er vokset frem ved byens Grønttorv. STICKTOWN er skabt med åbne områder imellem ”bebyggelsen”, hvor grenene i lette åbne strukturer skaber kiggehuller ind til byggeområdet.


Projektet omdanner pladehegnet til en oplevelse, der inddrager naturen og aktiverer de forbipasserende qva sine musiske lydinstallationer. Ved aktivering af QR-koder afslører sig et fortolket lydunivers fra et aktivt byliv, komponeret og forfattet af Niklas Mellgren og Alexander Wodskov.
STICKTOWN, der med sit organiske udtryk er frembragt af naturens grønne materialer, er placeret på byens byggeplads. Natur og byggeplads er et modsætningsforhold, der med byen som scene tydeliggør det grønne som et væsentligt element og fravær af samme i en transportåre eller på en byggeplads. Dette spændingsfelt giver projektet en interessant kulturel kant.
Projektet understøtter således Odense kommunes bestræbelser om en grøn profil.
STICKTOWN er blevet til med støtte fra






15.maj – 15. september 2014
Reventlowparken, Pederstrupvej 124,
4913 Horslunde, Lolland 



NATUR-lighed  - en skulpturudstilling mellem romantik og bæredygtighed fandt sted i Reventlowparken i sommerhalvåret 2014.

Se video : http://youtu.be/WkLW7nEQ8L8

Værkerne var skabt af og i naturen af materialer som grene, sten og træ og sat i samspil med vand, vind, vejr og lys. Enkelte skulpturer fremtrådte i aftentimerne som illuminerede værker.

Tematisk forholdt værkerne sig til det sene 1700-tals romantiske natursyn, der vandt frem midt i landboreformernes gennemkultiverede kulturlandskab. Datidens natursyn skal ses som en parallel til de nutidige udfordringer, der i dag præger debatten mellem en uforstyrret naturtilstand, et produktivt landbrugsland og folks hverdag.

Projektet var en kombination af kvalitativ kunst, historiske refleksioner og bæredygtig energi, der forholdt sig til Lolland, der med sin naturlige skønhed og sine veldrevne landbrug, søger at forene den vilde og konstruerede natur i sine bestræbelser på at gå i front som en grøn kommune.

Udstillingen var kædet sammen med en række events, der enten satte naturen i scene eller brugte naturen som scene på lignende vis, som romantikken benyttede landskabet til stemningsture, selskabelige ophold og som ramme om kulturelle indslag. Endvidere bød projektet på aktiviteter for skoleklasser, samt guidede rundvisninger for offentligheden.

De skulpturelle værker blev udført af
Palle Lindau & Anne Højstrup (DK), Kristoffer & Mette Glyholt(DK), Klaus Titze(DK), Spencer Jenkins (UK), Karin van der Molen (NL), Joan Farré & Carlos Fontales(ES), Tim Johnson (UK)& Monica Guilera (ES)Britt Smelvær (DK) , Jan Johansen (DK) and Jette Mellgren (DK)

samt 
elever fra Lollands Produktionsskole, der skabte logoet til et spektakulært åbningsarrangement - se deres videodokumentation på:  
https://www.dropbox.com/s/08rxkrbdrgfd7gt/NATUR-lighed%20m%3A%20finale.mp4

NATUR-lighed var arrangeret i samarbejde mellem Fletvaerket.dk og Museum Lolland-Falster.
Projektet er støttet af:

REVENTLOWPARKENS STØTTEKREDS

VESTLOLLANDS TURISTFORENING

















1.maj – 30.september 2014
Farvergården, 5000 Odense C.

GreenArt er en række organiske skulpturelle værker, der vil blev skabt som spektakulære applikationer på bygninger og i træer i Farvergården og Brandts Passage i Odense.
Værkerne blev frembragt af naturens grønne materialer og placeret på byens stenbro – et modsætningsforhold der tydeliggjorde det grønne element og fravær af samme. Samtidig understøttede værkerne Odense Kommunes bestræbelser og tidens trend om en grøn profil.
Projektet er udført af Fletvaerket med deltagelse af:
Tim Johnson (UK), Karin van der Molen (NL), Jan Johansen og Jette Mellgren (DK)
Projektet blev til med støtte fra



MØLLERENS FOND 


Se video fra Odense Ser Rødt http://youtu.be/ORMe4IHhUPs