Publications

KVINDELIV OG MADKULTUR I UGANDA
Interessen for mad er et menneskeligt grundvilkår. Vi tænker alle på mad flere gange om dagen, uanset hvor på kloden vi bor. Kendskab til en anden kultur går nemt gennem smagsløgene. Maden afspejler kulturen, og ad den vej formidler bogen livsvilkår i Uganda beskrevet ud fra kvinders hverdag. Bogen, der er spiret ud af vores og FORAs udviklingsprojekt ” Support for Vulnerable Women, Children and Youth in Northern Uganda” handler om kvindeliv og madkultur, som vi møder det i Uganda i dag. Den er bygget op i kapitler, der hver indeholder et portræt af en kvinde efterfulgt af en ret med en konkret madopskrift eller en generel omtale af temaer som frugt, kød eller drikkevarer. Madopskrifterne er alle vegetariske.
10 sider - 24,4x17cm
ISBN: 978-87-996081-2-6
udgivet 2016
PRIS - KR. 150,00 incl forsendelse


FLETTEKULTUR I UGANDA 
En bog af Jette Mellgren, der handler om den flettekultur, vi møder i Uganda i dag. Den giver en bred skildring af de ugandiske kurves diversitet og af de mennesker, der udøver den, samt en konkret instruktion og vejledning til fremstilling af flere forskellige flettearbejder.
Bogen er bygget op omkring personlige portrætter af kurvemagere, og den beretter om den enkeltes hverdag og de strukturelle udfordringer livet i et udviklingsland byder. Efter hvert portræt følger en arbejdsvejledning til netop det produkt, der knytter sig til den enkelte kurvemager, hans stamme eller egn.
126 sider - 24x17cm
ISBN: 978-87-996081-1-9
Udgivet 2014
PRIS - KR. 150,00 incl forsendelse


Flet & Bindinger 
Flet & Bindinger er et idéoplæg til leg og eksperimenter. Bogen er et inspirationskatalog, der insisterer på fortsat fornyelse af kurvemageri som håndværk. Jette Mellgren kombinerer her gamle teknikker og nyt design, og præsenterer fletteteknikker fra andre kulturer i selskab med nye opfindelser og utraditionelle materialer. Bogen tager udgangspunkt i teknikker, og er delt op med seks instruktioner i flet og seks instruktioner i bindinger. Hver teknik beskrives i tekst og illustreres med fine og enkle tuschtegninger af Eric Ammundsen. Det indbydende bogdesign og fotoarbejdet er udført af Anders Vejen Andersen. Jette Mellgren sætter flettehåndværket i en historisk og kulturel kontekst, der tager afsæt i personlige refleksioner blandet med indtryk fra sine mange rejser.
En kilde til inspiration for alle med interesse for flet.
240 sider - 19,4x24,5 cm
ISBN 978-87-996081-0-2 144 sider
Udgivet 2013
PRIS - KR. 150,00 incl forsendelse


FLET MED NATURENS MATERIALER
Jette Mellgren præsenterer en rigdom af alternative flettematerialer fra engen, åen, haven og skoven. Med afsæt i de enkelte materialer er der arbejdsvejledninger til en bred vifte af fletteteknikker illustreret med tegninger og trin for trin-fotos. Bogen bygger på leg og eksperimenter, og supplerende modeller giver inspiration til yderligere kombinationer af materialer og teknikker. En øjenåbner for alle med interesse for kurveflet.
240 sider - 19,4x24,5 cm
2. oplag udgivet 2009
ISBN 978-87-641-0396-0 – pris
PRIS - KR. 348,00 incl forsendelse


Pilehegn
Pilehegn passer perfekt til tidens ønske om personlig haveindretning og specialdesign til boligens uderum. Hegnene fremstår naturligt og kan tilpasses enhver lokalitet. Ligeledes kan selve fletteteknikken vælges ud fra hegnets funktion og tilgængeligt materiale. Denne bog giver flere bud på individuelle hegnsløsninger til såvel private haver som offentlige anlæg. Alle eksempler er grundigt beskrevet ved hjælp af udførlige arbejdsvejledninger og trin for trinbilleder af processen. Bogen henvender sig derfor i lige høj grad til nye som mere erfarne hegnsflettere, ligesom de med interesse for have vil finde ny inspiration her.
141 sider 21x27 cm
Udgivet 2007
ISBN 978-87-641-0129-4
PRIS - KR. 298,00 incl forsendelse